Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bemutatjuk a Teltonika BAT120 szünetmentes áramforrást

Bevezető

Habár a modern technológia rengeteg csodás dolgot tesz lehetővé, a rendszer sokkal törékenyebb, mint azt gondolhatnánk. Az eszközök megfelelő működéséhez stabil és állandó energia ellátást igényelnek. Lévén, hogy a kommunikáció megszakadhat az elektromos áram kimaradása vagy ingadozása miatt, a Teltonika Networks lehetőséget kínál arra, hogy mostantól a BAT120 segítségével stabil tápellátást biztosítson a kompatibilis* eszközöknek. 

*A kompatibilis eszközök a következők: RUT2xx, RUT9xx, RUT3xx, RUTXxx, TRB1xx, TRB2xx, TSW110 and TCR100.

Teltonika Networks BAT120

A Teltonika Networks örömmel jelenti be a BAT120 szünetmentes tápegységet. Portfóliónk új terméke képes biztosítani a vele kompatibilis eszközök részére az állandó elektromos energiaellátást, ezáltal pedig a IoT rendszer folyamatos kapcsolatát. A Teltonika Networks eszközök egy esetleges feszültség kilengés esetén újraindulhatnak. Azonban ez a biztonsági funkció összeegyeztethetetlen azokkal a feladatokkal amikor az állandó adattovábbítás elengedhetetlen. Nem várt áramszünet esetén a BAT120 a rákapcsolt Teltonika Networks eszközöket akár 6 órán keresztül képes ellátni elektromos árammal, meggátolva ezáltal a kapcsolat megszakadását és időt biztosít a felhasználónak az elsődleges áramforrás problémáinak kiküszöbölésére. A BAT120-ban két 18650 Li-ion akku cella található. A rendszer beállítható úgy is, hogy egy esetleges áramszünet esetén az eszköz sms-ben vagy e-mail-en keresztül értesítse a felhasználót az áram kimaradásról, így biztosítva a mielőbbi hibaelhárítás lehetőségét.

Alkalmazási lehetőségek

A városok növekedésével együtt az alkalmazott technológiák száma is növekszik. Az elektromos hálózat bővítése sokszor nem tud lépést tartani az igényekkel. A megújuló forrásokból, például szélből és napból energiát előállító erőműveket nem lehet folyamatosan, optimálisan megcsapolni, így egyenetlen elektromos ellátás alakulhat ki. A távolság az erőmű és a végfelhasználó között szintén számít az egyenletes áramellátás szempontjából. És végül, egy illegális kapcsolat a villamosenergia-hálózathoz nagy mértékben károsítja az általános stabilitását, így fontos az állandó monitorozás, de még így sincs teljes biztonságban az ilyen jellegű problémákkal szemben.

A BAT120 egy pótolhatatlan eszköz az olyan ipari feladatok ellátása során, ahol folyamatos kapcsolatra van szükség. Ilyen például a gyógyszeripar vagy az élelmiszeripar, ahol a részletes jelentés a hőmérsékleti értékekről, páratartalomról és egyéb tényezőkről nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy biztosítva legyen a termék megfelelő minősége. A BAT120 energiaforrásként működik a kapcsolódó Teltonika Networks hardverei számára és lehetővé teszi az egyéni riasztások fogadását és az elsődleges áramforrás hibájának áthidalását valamint mielőbbi javítását.

Összegzés

  • A BAT120 akár 6 órán keresztül is stabil tápellátást biztosítani a kompatibilis eszközöknek.

  • A BAT120 jelet küld egy kompatibilis Teltonika Networks eszköznek, ha a fő tápegység meghibásodik, vagy áramkimaradás történik, így egyéni riasztást küldhet a nem várt eseményről.

  • A BAT120 DIN-sínre szerelhető a szerverszobákba vagy kapcsolószekrénybe való egyszerű telepítés érdekében.