Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RUTX50 - Raktár-automatizálás 5G-vel

Főbb információk

  • Teltonika RUTX50 5G Ipari Mobilnet Router A raktárak esetén a munkafolyamatok automatizálása jelenti a jövőt. Ezt nem könnyű megvalósítani, ha a raktárak jó hálózati jeltől távol helyezkednek el és a csomagolósorok  zökkenőmentes működéséhez ultragyors adatátvitelre van szükség.

  • A RUTX50 az első 5G technológiával felszerelt Teltonika Ipari Router, amely lehetővé teszi az ultragyors és valós idejű adatátvitelt. Ultraalacsony késleltetést és portonként akár 3,3 Gbps-os internetsebességet, valamint kétsávos Wi-Fi támogatást garantál.

  • A Teltonika RUTX50 5G mobilinternet router fejlett biztonsági funkciókkal is rendelkezik, kompatibilis a Remote Management System (RMS) rendszerünkkel, amely biztosítja a teljes megoldás egyszerű felügyeleti képességeit.

Kihívások - a sebesség és a helyszín

A raktárak jövője fényesnek ígérkezik, mivel a becslések szerint 2024 végére 7%-kal (CAGR) nő irántuk a kereslet, ami körülbelül 300 millió dollárt jelent. Természetes elvárás, hogy hibátlanul működjenek. De hogyan lehet ezt biztosítani?

A zökkenőmentes működési folyamatok biztosítása nehéz a raktárakban, hiszen annyi minden történik folyamatosan. A gyors tempót igénylő feladatok mellett, mint például a leltárszámítás, a csomagolóüzem sorai a raktár legnagyobb kihívást jelentő része, amely gyorsan széteshet, ha a munkateljesítmény nem hibátlan.

Pontosan azért, mert annyi feladat történik egyszerre, nehéz elérni a csúcshatékonyságot - különösen emberi munkaerővel és nem optimális hálózati kapcsolattal. Ezek együttesen alacsonyabb termelékenységet és pontosságot eredményeznek. Ezért a raktár zökkenőmentes automatizálással és kiváló hálózati kapcsolattal történő optimalizálása a legjobb választás a sikeres raktárműködés biztosításához.

A megfelelő működés szempontjából problémás lehet a raktár elhelyezkedése.

Ezek a létesítmények általában a városi területek peremén helyezkednek el, ahol a hálózati csatlakozási jelek nem a legjobbak, így az olyan megoldások, mint a vezetékes csatlakozás vagy a hálózati eszközök megnövekedett száma költségessé válhatnak, fenntartásuk kihívást jelenthet és potenciális biztonsági réseket rejtenek magukban. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy ez a probléma pillanatok alatt megoldható egyetlen olyan eszközzel, amely egy egész raktárat könnyedén képes villámgyors adatátviteli sebességgel ellátni?

Topológia Topológia - RUTX50

A megoldás - optimalizálás automatizálással

Ha robusztus hálózati csatlakozásra és folyamatos, valós idejű adatátvitelre van szükség távoli, elhagyatott helyeken, a legésszerűbb választás a csúcstechnológiába való befektetés. 

A RUTX50 a Teltonika első 5G-támogató mobil routere, amelyet úgy terveztek, hogy mindezeket a problémákat villámgyorsan kezelje. Ezzel a routerrel nem kell aggódnunk, hogy hová telepítsük raktárainkat. A mobiltornyokhoz vezeték nélkül csatlakozó Teltonika RUTX50 két sávos Wi-Fi és 5 Gigabit Ethernet porton keresztül képes hálózati kapcsolatot továbbítani, így az egyes raktárakban lévő összes gép és felügyeleti eszköz megbízható internetkapcsolatot kap.

Mi a helyzet a sebességgel és a késleltetéssel? 

Mivel az 5G-t az IIoT követelményeinek figyelembevételével fejlesztették ki, a RUTX50 adatátviteli sebessége és késleltetése elenyésző a korábbi hálózati technológiákhoz képest. A mobilinternet router akár 3,3 Gbps sebességet biztosít és minden adatot akár egyszámjegyű milliszekundumos késleltetéssel továbbít. Ez különösen fontos a csomagolóüzemek gyártósorain, ahol a gépek a megszakítás nélküli szinergiától függenek. Ha valamelyik meghibásodik, a RUTX50 azonnal riasztja a felügyeleti rendszereket a helyzetről, és leállítja az egész vonalat, amíg a hibát ki nem javítják.

Az 5G mobilinternet technológia adaptív modulációjának és különböző kódolási sémáinak köszönhetően a hibaaránya rendkívül alacsony, miközben a hatótávolsága minden eddiginél nagyobb. Ráadásul a Teltonika RUTX50 mobilinternet routernek köszönhetően a hálózaton belül minden adat teljesen védett, mivel az eszköz a RutOS operációs rendszer fejlett biztonsági funkcióival és az RMS-sel való kompatibilitással rendelkezik. Így az automatizálás hatékonyan, biztonságosan és hibátlanul működik.

Az 5G mobilinternet által működtetett automatizált munkafolyamatok soha nem látott hatékonysági szintet biztosíthatnak és ebben nagy segítségére lehet RUTX50 routerünk.