Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Optimalizálja a gabona tárolását

2022. 07. 22. 11:00:00

Háttér

A globális élelmiszer-ellátás egyre növekvő készlet hiánnyal néz szembe, melynek hátterében a globális népesség növekedése, a tartós konfliktusok, a COVID-19-hez kapcsolódó gazdasági sokkok és az időjárási szélsőségek állnak. Annak ellenére, hogy egyre nagyobb mennyiségű élelmiszerekre van szükség, a betakarítás után rengeteg gabona vész kárba, főként a tárolás során előforduló penész- vagy rovarfertőzés miatt, amely óriási élelmiszer-pazarlással és anyagi veszteséggel jár. A gabona ömlesztett tárolásának optimalizálása érdekében a Milesight CO2-monitorozási megoldást kínál, amely segít megelőzni a penész- vagy rovar fertőzést, biztosítja a tárolt gabona minőségét, és megakadályozza a gazdálkodók anyagi veszteségeit.

Kihívások

A tárolt gabonában elszaporodhatnak a rovarok és penészgombák. Hagyományosan a gazdálkodók és raktárkezelők időnkénti szemrevételezéssel és szag alapján ellenőrzik a tárolt gabonát. A kézi ellenőrzéssel korábban észlelhető a rovarok és a penészgombák megjelenése, de ez fárasztó és időigényes. Ezért a szemveszteség megelőzésére gyors, egyszerű módszerre van szükség.

Ajánlott termékek

A Milesight EM500-CO2 szén-dioxid-figyelő érzékelő segít a CO2-koncentráció valós idejű nyomon követésében. Ezenkívül az EM500-CO2 hőmérséklet- és páratartalom-érzékelőkkel is fel van szerelve, ezzel tovább növelve a gabona tárolás minőségét. A fejlett LoRaWAN® technológiával és az 19000 mAh-s elemmel kombinálva alacsony fogyasztású termék, mely több, mint 10 éves elem élettartammal rendelkezik. Az EM500-CO2 ideális választás a gabona ömlesztett tárolásának optimalizálására.

A penészgombák és a rovarok légzésük során szén-dioxidot termelnek, így tehát a CO2 magas koncentrációja penészgombák és rovarok jelenlétére utalhat. Ezért a szén-dioxid monitorozása szükséges és fontos módszer a tárolt gabona penész- és rovar fertőzöttségének korai felismerésére. Az EM500-CO2 érzékelőinek a tárolótartályban való megfelelő helyekre történő elhelyezésével képes érzékelni a penészgombák és rovarok által termelt CO2-koncentrációt. Amint a CO2-szint meghaladja a küszöbértéket, az EM500-CO2 jelentést küld a Milesight IoT Cloudnak vagy egyéb, felhő alapú platformnak a LoRaWAN® átjárón keresztül. A Milesight IoT Cloud ugyanakkor értesítést is küld a riasztásokról. Az esetleges probléma észlelése után a gazda vagy a menedzser azonnal kezelheti a problémát. Abban az esetben, ha rovarirtó vagy szellőztető rendszerekkel dolgozik, a Milesight IoT Cloud automatikus szellőztetést vagy rovarirtást is megvalósíthat, ami csökkenti a gabona veszteséget és növeli a tárolt gabona minőségét.

Előnyök

Négy az egyben szenzor

  • Az EM500-CO2 szén-dioxid, hőmérséklet, páratartalom és nyomásérzékelő funkciókkal rendelkezik.

  • Pontos megfigyelés és azonnali riasztás a hét minden napján, a nap minden pillanatában

  • Folyamatos, állandó, egyszerű, gyors és pontos szén- dioxid koncentráció monitorzás a potenciális fertőzések észlelésére, és az adminisztrátorok azonnali figyelmeztetésére.

  • Évekig tartó működés kábelek nélkül

  • Az 19000 mAh Li-SOCL2 akkumulátor és a LoRaWAN adatátviteli technológiának köszönhető alacsony fogyasztású kialakítás több, mint 10 éves élettartamot tesz lehetővé.