Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Önkéntes munkában vettünk részt

Még 2016-ban ismerkedtünk meg az IHP munkásságával egy személyes ügy kapcsán és azóta tartjuk a kapcsolatot a szervezettel. A hónapban volt szerencsénk újabb látogatást tenni Alberibe, az IHP központjába, ahol önkéntesként vettünk részt a karbantartási feladatokban és technikai fejlesztésekben.

Mindig öröm számunkra, ha lehetőségünk nyílik segíteni a szervezet tevékenységében, hiszen céljaik szívünkhöz nagyon közel állnak. Mind cégünknek, az ANXQ Vision Technology Kft.-nek, mind dolgozóinknak nagyon fontos az állatokkal való etikus bánásmód, a környezetvédelem és környezettudatosság, ökológiai lábnyomunk csökkentése. Az IHP elvei összecsengenek cégünk elveivel és hálásak vagyunk, hogy olyan elhivatottan küzdenek ezekért a célokért. Biztatunk mindenkit, hogy ha teheti, lehetősége nyílik rá, segítse az IHP munkásságát.

Webes elérhetőség a következő linken: IHP


 

Bővebben a szervezetről:

Az IHP egy független egyesület, amely a lovak és lófélék jóléte mellett kötelezte el magát. Küzdenek a bántalmazás és a rossz bánásmód ellen, olyan jogszabályi és kulturális változások eléréséért dolgoznak, amelyek a lovak jogainak elismeréséhez vezethetnek. Tényeken alapuló, figyelemfelkeltő kampányokat is folytatnak.

A szervezet ellenzi a lovak lóversenyzésben, lovassportokon, folklór rendezvényeken és bármilyen kereskedelmi és/vagy versenyszerű tevékenységben való felhasználását. A hatóságok által rossz bánásmód miatt jogszerűen lefoglalt lovakat az IHP által létrehozott mentőközpontjukba fogadja be. 

A szervezet működéséhez semmilyen állami támogatást nem kap, működésének költségeit adományokból fedezi.

Az IHP központjában a lovak szabadon élnek és rehabilitációs programban vesznek részt, amely mind a fizikai, mind a pszichológiai problémákra megoldást nyújt. Az IHP központban a lovak félrideg tartásban élnek. Az egyesület olyan környezetet teremtett számukra, amely a lehető legközelebb áll természetes környezetükhöz: ménesben, társas életet élnek és tágas legelőkön legelnek.

A képen az IHP elnöke Sonny Richichi és kollégánk Ale Tamás látható