Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

CR prizmás polarizált terület érzékelő

Az új CR prizmás polarizált terület érzékelő család bevezetésével, az M.D. Micro Detectors tovább bővíti a területérzékelő kínálatát. M.D. Micro Detectors CR Polarizált prizmás terület érzékelő

A M.D. Micro Detectors CR polarizált prizmás terület érzékelő egy optoelektronikai eszköz, amely bármilyen tárgy jelenlétének észlelésére használható, amely elfedi vagy csökkenti a reflektorból visszatérő fénysugár fényerősségét.

Ez a reflexérzékelő fényfüggöny szerű észlelési teljesítményt nyújt, előnye a hagyományos területi érzékelőkhöz képest, hogy a fény kibocsátó diódák és a vevők ugyanabban a testben találhatóak és ezáltal egyetlen csatlakozókábel szükséges csak a szenzor alkalmazásához. Ezáltal pedig egyszerűsödik és lerövidül a telepítés, valamint jelentős költség takarítható meg a hagyományos adó-vevő pár terület érzékelőkhöz képest.

M.D. Micro Detectors CR Polarizált prizmás terület érzékelőA CR szenzorok optikája 10 mm-es lencsék sorozatából áll, a CR0 sorozat teljes optikai ablak magassága  69mm, míg a CR1 sorozat még nagyobb, 149mm-es szabályozott területmagassággal rendelkezik. Az optikai ablak mögött a kibocsájtó (adó) diódák és vevő egységek felváltva helyezkednek el, ezáltal egyetlen tokozatban, több reflexiós elem párosát valósítják meg azzal a céllal, hogy garantálják az érzékelt terület nagy lefedettségét és ezen a területen belül akár 3 mm átmérőjű tárgyak észlelését.

A CR sorozat szenzorai rendelkeznek egy gombbal is, amely a fényfüggöny felső részén található a menüfunkciók aktiválásához: itt a Betanítási (Teach-in) és Blanking funkciók érhetőek el.

Kétféle tanítási mód létezik, amelyek eltérnek a felbontásoktól:

  • G (standard tanítás);
  • F (finom tanítás).

A Blanking funkció  lehetővé teszi az aktív optikai ablak magasságának az adott alkalmazáshoz való igazítását, fokozatosan deaktiválva a fénysugár párokat, ezáltal pedig az aktív párok száma egészen 1 párig lecsökkenthető.

A CR terület érzékelő már elérhető az IO-Link kimenettel is, így készen áll az ipar 4.0 kihívásainak és kiváló eszköze a költséghatékony és rugalmas gyártási folyamatoknak

A rendelkezésre álló kimenetek az egyes érzékelőtípusokban az új CR családban a következők:

  • 1 x PNP, 1xNPN
  • 1 x Push-Pull
  • 1 x PNP NO; 1xPNP NC
  • 1 x NPN NO, 1xNPN NC
  • IO-Link.